Špaldová káva s guaranou a ženšenem
Špaldová káva s guaranou a sibiřským ženšenem je nápoj vskutku pozoruhodný. Kombinace všech tří složek nabízí chuťovou vyváženost, celou řadu účinných látek a také stimulující efekt. Pokud hledáte alternativu klasické kávy, otestujte tu špaldovou. Je ideální volbou pro ty, kdo chtějí začít den netradičně, ale zároveň s plnou chutí a energií.
Složení
Špalda, Guarana prášek, Kořen ženšenuNálev a chuť
Špaldová káva s guaranou a ženšenem dává nálev jemné oříškové chuti doplněné o svěžest guarany a zemitou hloubku sibiřského ženšenu. Sladký závěr zaručuje dokonalou vyváženost chuti a aroma.
Směs stačí rozmíchat v horké vodě.
Původ
Ze Špaldové kávy s guaranou a sibiřským ženšenem připravíte revitalizující nápoj spojující výhody všech tří ingrediencí. Špalda, starodávná obilnina, je známa svými nutričními hodnotami, zatímco guarana a sibiřský ženšen dodávají energii a podporují tělesnou i duševní pohodu. Tato kombinace je ideální pro ty, kteří hledají zdravou změnu. Obsahuje kofein, teofylin a theobromin, takže působí jako stimulant. Pojďme si říct něco málo k jejímu složení.
Původní stanoviště popínavé liány guarany (Paullinia cupana) najdeme v Brazílii a dalších tropických oblastech Ameriky a Afriky. Jde o popínavý keř s dlouhými lodyhami a květy žluté či nazelenalé barvy. Legenda praví, že první paulinii vypěstovala matka indiánského chlapce zabitého duchy, když do země zasadila jeho oči. V roce 1700 byl z guarany izolován guaranin, známý jako kofein. Guarana se používá v nápojích, včetně alkoholických, a v potravinách.
Mezi schválené zdravotní účinky guarany odborníci zařadili podporu správné funkce imunitního systému, kontrolu tělesné hmotnosti, pozitivní vliv na metabolismus tuků a normální trávení. Guarana je navíc známa jako bylina podporující bdělost. Je často volbou lidí s duševně nebo fyzicky náročnými aktivitami.
Sibiřský ženšen (Eleutherococcus senticosus) je ostnitý keř dorůstající do 2 metrů, původem z východní Asie. Má šedou kůru, zubaté listy dlouhé asi 12 cm a během kvetení příjemně voní. Plodem jsou fialové bobule. Jeho kořen je bohatý na silice, glykosidy, lipidy a další látky. Používá se proto například při rekonvalescenci, ke zvýšení duševní i fyzické zdatnosti, k podpoře přirozené obranyschopnosti, normální hladiny cukru v krvi, normálního dýchání i k podpoře normálního krevního oběhu.
Pražená nešlechtěná pšenice špalda je skvělou volbou kávových gurmánů. S touto kávou získáte nejen vitaminy, minerály a vlákninu, ale také si dopřejete jemnou chuť oříšků. Ačkoli je špalda stará obilnina, její popularita nyní díky jejím výživovým hodnotám roste. Ale pozor, celiaci – je v ní lepek!
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Špaldovou kávu s guaranou a ženšenem zalijte vodou o teplotě 90-100 °C v poměru 2g na 100 ml vody.