+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

INDIE MONSOON MALABAR AA GRADE BIO zrnková káva

Kód: 1712

Už jste měli tu čest s kávou bičovanou monzuny a prolévanou slanou vodou oceánu? Pokud ano, jistě potvrdíte, že šlo o zážitek unikátní. Pokud ne, je čas to napravit. Indická monzunová BIO dvouáčková arabika vyniká originální, kouřovou a zemitou chutí, kterou si oblíbí zejména příznivci intenzivnějších šálků. Velká zrna, organické pěstování a jedinečné zpracování, to je Indie Monsoon Malabar AA Grade BIO.

Velká balení:
Malá balení:
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Indie
Odrůda
Odrůda:
Kents
Region
Region:
Karnataka
Nadm. výška
Nadm. výška:
1700m
Chuť
Chuť:
Zemitá
Zpracování
Zpracování:
Mokré
BIO
BIO:
Ano

Složení

Arabica BIO 100%

Crema a chuť kávy

Zrnková káva Indie Monsoon Malabar AA Grade BIO je typická vyšší aciditou, kterou příjemně tlumí zemitost, kouřovitost a jistá nahořklost. Jde o kávu pro ty, kdo hledají něco speciálního, kdo si rádi dopřejí originalitu a pokud jde o chuť kávy, nemají žádné předsudky. Káva vyniká velkým zrnem označovaným číslem 18, které udává rozměry 0,64-0,72 cm. Zrno má krásnou žlutou barvu, proto i po středně intenzivním pražení je káva světlejší než ostatní.

Původ kávy

Monzunovaná káva je specialitou Indie. Proč místní farmáři kávu monzunují, si nechejte vyprávět.
Když byla Indie v 19. století významným evropským dodavatelem, strávila káva na cestě přes oceány a moře několik dlouhých týdnů. Během nich ležely pytle naplněné indickým zrnem na palubě, ponechány napospas větru, dešti, chladnu, slanému mořskému vzduchu i kontaktu s dřevěnou palubou lodí. Tak se stalo, že díky putování absorbovala káva jedinečné aroma, její chuť se stala nezaměnitelnou a u Evropanů velmi žádanou. Postupem doby a zrychlením dopravy byla indická káva ke svým evropským zákazníkům převážena v kratších lhůtách a na modernějších plavidlech, což kávomilcům moc radosti nedělalo. Vytratila se z ní totiž specifická chuť „monzunů“. Z toho důvodu se indičtí producenti k monzunování vrátili a sklizená, usušená zrnka ponechávají víc než 2 měsíce působení vlhkého oceánského ovzduší.


Káva Indie Monsoon Malabar AA Grade BIO vyrostla v regionu Karnataka, blízko pobřeží. Farmáři vysazují mezi kávovníky rostliny hřebíčku, skořice nebo kardamomu, takže dozrávající kávové bobule mohou „nasávat“ jejich aroma a ukládat ho do zrn. Jak už je z názvu kávy patrno, keře jsou pěstovány v režimu organického zemědělství. Nejsou hnojeny ani ošetřovány průmyslově vyráběnými prostředky, které by v nich mohly zanechat jakékoli zdraví škodlivé látky.


Sklizeň se v Karnatace provádí po celou dobu vegetace, podle toho, jak plody kávovníků postupně dozrávají. Červené kávové bobule je potřeba zbavit slupky i dužiny a uvolněná zrna pečlivě usušit. Pro monzunovanou kávu jsou vybírána jen zrna jakosti A a AA. Ze vzdálenějších plantáží jsou svážena přímo na pobřeží, kde je dělníci rozloží na betonová plata a ponechají 8-10 týdnů „v péči“ vlhkého, slaného a často ledového vzduchu z oceánu. Během té doby je velmi často prohrabují, aby neplesnivěla.


Mezi největší odběratele monzunované indické kávy patří evropští, američtí a japonští kávomilci.

Herbář a blahodárné účinky:

Arabica
Arabica

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyselost
Pražení
Zrno
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »