+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY VENEZUELA ORIGIN 72%

Kód: 994

Pěstují tam kakaovníky odrůdy Criollo, vyvážejí kakao do nejprestižnějších čokoládoven a značný důraz kladou na organický způsob zemědělství. Ano, jihoamerická Venezuela má na mapě hořkosladkých vůní a chutí své pevné místo. Hádejte, čemu tam říkají „peníze, které rostou na stromech“. Správně – kakaovým bobům!

Velká balení:
Malá balení:
1 210 Kč /1000 g 121 Kč /100 g
Dodáme do pondělí, 20. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Venezuela
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Venezuela 58%, Kakaové máslo, Cukr, Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Hořká čokoláda s 72%-ním obsahem kakaa je pořádně plná a hutná. I přesto její hořkost nijak nekazí chuťový zážitek a celkové vyznění. Čokoládové čočky Venezuela origin nechávají v ústech dlouhotrvající hřejivý pocit.

Původ

Venezuela byla podle některých zdrojů vůbec prvním exportérem kakaa v historii. Na počátku 17. století se tak zlegalizoval černý obchod, který místní pěstitelé kakaovníků pravých (Theobroma cacao) provozovali například s Nizozemskem, Anglií nebo Francií.

Historik, gurmán a zakladatel Center of Gastronomic Studies, pan Lovera, říká, že kakaovníky byly poprvé nalezeny ve vysoce položených údolích Mérida a Trujillo na západě Venezuely a odtud se rozšířily do sousedních oblastí. Prominentní expert na kakao César Guevara je zase mínění, že kakaovníky odrůdy Criollo pocházejí z jižních břehů jezera Maracaibo a některých vlhkých pobřežních oblastí, zatímco odrůdy Forastero mají domov v povodí Amazonky. Semena kakaovníků se podle něj šířila jak prostřednictvím indiánských mužů, tak pomocí zvířat a větru.

Bolívarská republika Venezuela získala jméno podle svých španělských kolonizátorů – Venezuela je zdrobnělinou Venezia, tedy Benátky. Bolívar v názvu zase odkazuje ke slavnému rodákovi Simónu Bolívarovi. Historii země zcela zásadním způsobem ovlivnil Kryštof Kolumbus, který na jejím břehu přistál v pověstném roce 1492.

Dnes se Venezuelanům v důsledku takzvaného „socialismu 21. století“ dobře nevede. V roce 2014 měla země nejvyšší inflaci na světě (63,4 %), v roce 2016 bylo běžné nakupovat potraviny na příděl.

Přes všechny socioekonomické útrapy dokáží venezuelští rolníci pěstovat kakaovníky, které jsou zdrojem nejkvalitnějšího kakaa na světě. Získává si prestiž v celé Evropě i jinde a sklízí vavříny na mnoha soutěžích. Za bezkonkurenčním kakaem a čokoládou z Venezuely stojí každodenní dřina a péče, kterou drobní rolníci věnují pěstování a sklízení stromů i zpracovávání jejich semen. Výsledkem je čokoláda par excellence, kterou si můžeme vychutnávat i my.

A nejen vychutnávat. Konzumací vysokoprocentní čokolády získáváme celou řadu antioxidantů, minerálů a vitaminů. Dokonce tolik, že se o čokoládě mluví jako o superpotravině. Její komplexnost a schopnost povzbudit organismus a podpořit mnoho tělesných pochodů je úctyhodná.

Čokoládové čočky Venezuela origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Upozornění

Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2 324 kJ / 559 kcal
Tuky: 37,4 g
z toho nasycených: 22,9 g
Sacharidy: 45 g
z toho cukry: 42 g
Bílkoviny: 6,5 g
Sůl: 0,08 g
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »