+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY MEXICO ORIGIN 66%

Kód: 997

Mexiko - to jsou bílé pláže, divoké šelmy, skvělá kuchyně, kultovní místa a… famózní kakaové boby. Právě z nich je vyrobena tato hořká čokoláda. Rozpusťte ji v mléce, připravte z ní polevu na dort, odlijte si figurku. Pokud můžeme radit, udělejte to hned, jakmile sáček otevřete. Protože když jednou začnete ochutnávat samotné čočky, nebudete chtít přestat.

Velká balení:
Malá balení:
1 382 Kč /1000 g 138 Kč /100 g
Dodáme do středy, 22. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Mexiko
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Mexiko 66%, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Cukr, Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Čokoládové čočky Mexiko origin chutnají skutečně hořce a plně. Když je rozpustíte v horkém mléku, získáte nápoj hladký a přesto silný. Pravé mexické kakao se zkrátka nezapře.

Původ

Čokoláda dostala svůj název od Aztéků. Říkali jí xocolātl, tedy hořká voda. Španělé jménu trochu pomohli a do Evropy už hnědá, sladká a uhrančivě voňavá hmota putovala coby chocolate.

Kdy přesně byla poprvé vyrobena, lze těžko odhadnout. Čokoládový nápoj si ale podle všeho připravovali už Mayové a Aztékové, když rozmíchávali kakao v teplé vodě a přidávali k němu třeba papriky, med nebo chilli. Samotné kakao v podobě prášku nebo spíš pasty objevili archeologové na zlomcích nádob v oblasti Colha (dnešní Belize ve Střední Americe). Podle odborníků popíjeli Mayové čokoládu už kolem roku 600.

První zmínky o čokoládě ale pocházejí až z roku 1519, kdy zpozoroval konzumaci kakaového nápoje na březích Nového Španělska Hernán Cortés. O 8 let později přivezl do Španělska recept, který zřejmě odstartoval celosvětovou čokoládovou revoluci. Ovšem až v 18. století přišli lidé na to, že lépe než ve vodě, chutná čokoláda rozpuštěná v mléce. A na první tabulku čokolády si počkali až do roku 1847.

Jak se vlastně čokoláda vyrábí? Na začátku jsou samozřejmě semena kakaovníku pravého (Theobroma cacao), stromu, jehož původní domovinou je povodí Amazonky. Poté, co projdou několikadenní fermentací, sušením, předpražením a zbavením slupek a klíčků, putují do továren. Upravené kakaové boby je nejprve potřeba podrtit a dopražit. Tím dojde ke změně jejich barvy, chuti i vůně. Mletím bobů vznikne kakaová hmota, z níž je extrahováno kakaové máslo. To je také k výrobě čokolády použito. Navíc se z něj získává takzvaný presscake (filtrovaný koláč). Po jeho jemném namletí je na světě kakao.

Samotná čokoláda pak obsahuje, v závislosti na požadované chuti a konzistenci, cukr, mléko, kakaové máslo, kakao a řadu dalších ingrediencí. Směs prochází emulgací, hnětením, šleháním, temperováním a chlazením. Nakonec se samozřejmě balí.

Teď už víte o čokoládě skoro vše. Závěrem zbývá ještě dodat, že i když patří mezi pochoutky, které nám lékaři doporučují pouze při výjimečných příležitostech, obsahuje řadu zdraví prospěšných látek. Je totiž bohatá na flavonoidy, minerály (zmínit můžeme hořčík, draslík, sodík, zinek nebo železo) a samozřejmě vitaminy – D, řady B, A i E. Obsahuje také kofein a theobromin. Proto může konzumace čokolády zvýšit psychickou pohodu, podpořit organismus v boji s infekcemi a civilizačními neduhy.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Čokoládové čočky Mexico origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Upozornění

Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2 281 kJ / 545 kcal
Tuky: 38,6 g
z toho nasycených: 23,2 g
Sacharidy: 34,7 g
z toho cukry: 30,9 g
Bílkoviny: 7,8 g
Sůl: 0,02 g
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BIO PERU ORIGIN HOŘKÁ 80%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BIO PERU ORIGIN HOŘKÁ 80%

Peru a kakao, to je jako Francie a víno nebo Austrálie a klokani. V peruánských Andách rostou kakaovníky tisíce let. Odkdy přesně patřily kakaové boby, případně kakao do jídelníčku dávných Aztéků a Inků se můžeme pouze dohadovat. Jisté je, že čokoláda z Peru patří k nejžádanějším. Vyznačuje se vysokým podílem kakaové sušiny a podmanivou hořko-sladkou chutí. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
1 174 Kč /1000 g 117 Kč /100 g
Dodáme do středy, 22. 5. 2024

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO PERU 81%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO PERU 81%

Existují dva druhy konzumentů čokolády. Jedni si užívají jakékoli druhy v jakémkoli množství a druzí pátrají po lahůdkách, specialitkách a vymazlenostech. Ať už patříte do té či oné skupiny, nenechejte si ujít peruánskou, 81procentní čokoládu Grand Cru Bagua Nativo. V prvním případě potěší exkluzivním chuťovým zážitkem, ve druhém pak vědomím, že se vám v ústech rozplývá autentický produkt prastaré odrůdy kakaovníku. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
1 007 Kč /1000 g 101 Kč /100 g
Dodáme do středy, 22. 5. 2024

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA

Co se vám vybaví, když ucítíte vůni malin? Letní podvečer? Babiččina marmeláda? Nebo kousek čokolády k svačině spořádaný někde pod lesem? To všechno v sobě ukrývá horká čokoláda s chutí sladkých malin. Zahřeje vás po túře na běžkách, osvěží před pracovní schůzkou. Kakao, jak známo, obsahuje hormon lásky a štěstí. Dopřejte si malinové potěšení bez ohledu na povinnosti. Každý den je přece stvořen k radování. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
574 Kč /1000 g 57 Kč /100 g
Dodáme do středy, 22. 5. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »