+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SLANÝ KARAMEL

Kód: 1575

Podle statistik připadá na každou osobu planety více než půl kila čokolády ročně. Nejvíc mlsají Švýcaři a Belgičané, jak jinak. Jejich čokoládové pralinky, chipsy, krémy, lízátka nebo plněné bonbony mají jméno na celém světě. Kolik z čokoholiků si dopřává neotřelé kombinace chutí, není tak zřejmé. Ovšem je zcela jisté, že se k nim brzy přidáte. Stačí ochutnat mléčnou čokoládu se slaným karamelem, a jste lapeni.

Velká balení:
Malá balení:
742 Kč /1000 g 74 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 16. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Peru
Chuť
Chuť:
Karamel

Složení

Kakaové máslo, Cukr, Sušené mléko, Karamel, Sušené odstředěné mléko, Jedlá sůl, Aroma přírodní, Extrakt z vanilkových lusků

Chuť

Čokoládové čočky Slaný karamel si zamilují ti, kdo vyhledávají chutě atraktivní a jedinečné. Spojení bílé čokolády, karamelu, vanilky a špetky soli poskytuje exkluzivní zážitek – sladce slaný, delikátně jemný a přesto nepřehlédnutelný.
Čočky se hodí k rozpuštění v mléce (kravském, sójovém, makovém, mandlovém…), můžete je použít při výrobě dezertů a podobně.

Původ

Peru je světovým producentem kakaových bobů, takže není divu, že i čokoládové čočky Slaný karamel obsahují ingredience z jeho plantáží. Fermentovaná semena kakaovníků (Theobroma) používali původní obyvatelé k přípravě nápojů už v roce 1900 před naším letopočtem! Tehdy rostly stálezelené, nevysoké stromy samozřejmě divoce, dnes je pěstují drobní farmáři.


Získat z kakaovníků semena je ale práce skutečně těžká. Rostliny vyžadují kvalitní půdu, stabilní teplotu a vysokou vlhkost, zároveň nesnášejí přímé sluneční záření. Plodí asi 3-5 let od vysazení sazeniček, produktivní jsou přibližně 25 let. Ačkoli stromy bohatě kvetou, opyleno je jen 5 procent květů. Sklizeň kakaových bobů je práce pro silné muže. Kulovité nebo vejčité plody vážící kolem půl kilogramu jsou ke stromům pevně přisedlé, dělníci je musejí odsekávat mačetami. Bobule obsahují až 60 semen uložených v dužině pod tvrdou slupkou. Semena je potřeba vyjmout a několik dní nechat fermentovat. Během přirozeného procesu se jejich barva změní z bílé na hnědou a jejich aroma získá typickou čokoládovost.


Cesta k samotné čokoládě je ale ještě dlouhá. Fermentovaná semena putují do zpracovatelských závodů, ve kterých je upraží a pomelou na kakaovou hmotu. Z ní se oddělí kakaový prášek a kakaové máslo. Právě z kakaového másla se následně vyrábí bílá „čokoláda“. Proč ty uvozovky? V případě této cukrovinky totiž o čokoládě můžeme mluvit jen obrazně. Neobsahuje kakaovou hmotu, takže je v ní zároveň jen zanedbatelné množství theobrominu a kofeinu.


Ke kakaovému máslu byly v případě čoček Slaný karamel přidány cukr, sušené mléko, karamel, extrakt z vanilkových lusků a špetka soli.
V Evropě známe bílou čokoládu zhruba od poloviny 20. století. Dnes je její složení regulováno Evropskou unií, musí obsahovat minimálně 20 procent kakaového másla, 14 procent mléčné sušiny a 3,5 procenta mléčného tuku.
Bílá čokoláda může obsahovat látky vyvolávající alergie, opatrní by měli být lidé citliví na mléko, sójové boby (sóju) a výrobky z nich.
Tuto čokoládu skladujte při teplotě 12-20 °C.

Upozornění

Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech či fondue.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2497 kJ/600 kcal
Tuky: 43,3 g
z toho nasycených: 26 g
Sacharidy: 43,9 g
z toho cukry: 43,9 g
Vláknina: 0,1 g
Bílkoviny: 8,7 g
Sůl: 0,5 g
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


15% SLEVA
KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ zrnková káva

Opravdu jste ještě neochutnali kávu z Kostariky? To musíte rychle napravit! Sopečná půda středoamerické země dává tamní arabice plnou, ušlechtilou chuť. V případě sorty San Raffael z regionu Tarrazu je dojem umocněn sametově sladkými tóny karamelu. Svěřte své chuťové buňky odborníkům, vždyť na Kostarice roste 400 milionů kávovníků! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
861 Kč /1000 g 732 Kč /1000 g 73 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 16. 5. 2024

VANILKOVÁ zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

VANILKOVÁ zrnková káva

Tradiční a populární vanilková příchuť dodává plantážní kávě něžnou hebkost. Aromatické koření znají snad ve všech domácnostech, je součástí řady pokrmů, nápojů i parfémů. Není proto divu, že vanilkou aromatizujeme také kávu. Náš mistr pražič věnuje přípravě ochucené kávy maximální pozornost. A my můžeme nabízet nejvyšší kvalitu! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
726 Kč /1000 g 73 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 16. 5. 2024

FRANCOUZSKÁ VANILKA rozpustná káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

FRANCOUZSKÁ VANILKA rozpustná káva

Vanilka je snad nejrozšířenějším kořením na světě. Evropané ji milují od 16. století, ale staří Aztékové a Toltékové znali vanilku daleko dříve. Francouzská neboli bourbonská vanilka se dováží z ostrova Réunion. Její pěstování, sklizeň i zpracování je náročné, takže ani cena není zrovna lidová. Vy si ji teď ale rozhodně nenechejte ujít – v kávě z Mexika! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
686 Kč /1000 g 69 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 16. 5. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »