+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY MEXICO ORIGIN 66%

Kód: 997

Mexiko - to jsou bílé pláže, divoké šelmy, skvělá kuchyně, kultovní místa a… famózní kakaové boby. Právě z nich je vyrobena tato hořká čokoláda. Rozpusťte ji v mléce, připravte z ní polevu na dort, odlijte si figurku. Pokud můžeme radit, udělejte to hned, jakmile sáček otevřete. Protože když jednou začnete ochutnávat samotné čočky, nebudete chtít přestat.

Velká balení:
Malá balení:
1 382 Kč /1000 g 138 Kč /100 g
Dodáme do středy, 15. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Mexiko
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Mexiko 66%, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Cukr, Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Čokoládové čočky Mexiko origin chutnají skutečně hořce a plně. Když je rozpustíte v horkém mléku, získáte nápoj hladký a přesto silný. Pravé mexické kakao se zkrátka nezapře.

Původ

Čokoláda dostala svůj název od Aztéků. Říkali jí xocolātl, tedy hořká voda. Španělé jménu trochu pomohli a do Evropy už hnědá, sladká a uhrančivě voňavá hmota putovala coby chocolate.

Kdy přesně byla poprvé vyrobena, lze těžko odhadnout. Čokoládový nápoj si ale podle všeho připravovali už Mayové a Aztékové, když rozmíchávali kakao v teplé vodě a přidávali k němu třeba papriky, med nebo chilli. Samotné kakao v podobě prášku nebo spíš pasty objevili archeologové na zlomcích nádob v oblasti Colha (dnešní Belize ve Střední Americe). Podle odborníků popíjeli Mayové čokoládu už kolem roku 600.

První zmínky o čokoládě ale pocházejí až z roku 1519, kdy zpozoroval konzumaci kakaového nápoje na březích Nového Španělska Hernán Cortés. O 8 let později přivezl do Španělska recept, který zřejmě odstartoval celosvětovou čokoládovou revoluci. Ovšem až v 18. století přišli lidé na to, že lépe než ve vodě, chutná čokoláda rozpuštěná v mléce. A na první tabulku čokolády si počkali až do roku 1847.

Jak se vlastně čokoláda vyrábí? Na začátku jsou samozřejmě semena kakaovníku pravého (Theobroma cacao), stromu, jehož původní domovinou je povodí Amazonky. Poté, co projdou několikadenní fermentací, sušením, předpražením a zbavením slupek a klíčků, putují do továren. Upravené kakaové boby je nejprve potřeba podrtit a dopražit. Tím dojde ke změně jejich barvy, chuti i vůně. Mletím bobů vznikne kakaová hmota, z níž je extrahováno kakaové máslo. To je také k výrobě čokolády použito. Navíc se z něj získává takzvaný presscake (filtrovaný koláč). Po jeho jemném namletí je na světě kakao.

Samotná čokoláda pak obsahuje, v závislosti na požadované chuti a konzistenci, cukr, mléko, kakaové máslo, kakao a řadu dalších ingrediencí. Směs prochází emulgací, hnětením, šleháním, temperováním a chlazením. Nakonec se samozřejmě balí.

Teď už víte o čokoládě skoro vše. Závěrem zbývá ještě dodat, že i když patří mezi pochoutky, které nám lékaři doporučují pouze při výjimečných příležitostech, obsahuje řadu zdraví prospěšných látek. Je totiž bohatá na flavonoidy, minerály (zmínit můžeme hořčík, draslík, sodík, zinek nebo železo) a samozřejmě vitaminy – D, řady B, A i E. Obsahuje také kofein a theobromin. Proto může konzumace čokolády zvýšit psychickou pohodu, podpořit organismus v boji s infekcemi a civilizačními neduhy.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Čokoládové čočky Mexico origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Upozornění

Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2 281 kJ / 545 kcal
Tuky: 38,6 g
z toho nasycených: 23,2 g
Sacharidy: 34,7 g
z toho cukry: 30,9 g
Bílkoviny: 7,8 g
Sůl: 0,02 g
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


KEŇA AA SUPERSTAR zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KEŇA AA SUPERSTAR zrnková káva

Dvouáčková superstar vám připraví velmi intenzivní kofeinový zážitek. Tato stoprocentní keňská arabika je zárukou výrazného aroma, příjemné kyselosti a ovocné harmonie. Sametovou hebkost si zamilujete hned po prvním doušku. Druhý vás utvrdí, že jste si vybrali to nejlepší. S třetím ochutnáním se přiblížíte kávovému nebi. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
1 038 Kč /1000 g 104 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 15. 5. 2024

BURUNDI KINYOVU PROFILE - zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BURUNDI KINYOVU PROFILE - zrnková káva

Je libo trochu exotiky? Citrusy a skořice zabalené v kávovém rouše jsme přivezli ze samého srdce Afriky. Pro tropické Burundi ležící na severovýchodním břehu jezera Tanganika je káva hlavním exportním artiklem. Místní farmáři její kvalitě proto věnují velkou pozornost, což dokládá i tato stoprocentní arabika. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
848 Kč /1000 g 85 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 15. 5. 2024

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

Labužnická pohádka! Tato plantážní káva z jižního pobřeží Kuby se může pochlubit takřka nulovou aciditou, ale plnou chutí se znatelným čokoládovým a karamelovým zabarvením. Pohoří Sierra Maestra, v němž se narodila, jí dalo do vínku sladkou vůni evokující med a třtinový cukr. Když si ji skutečně vychutnáte, objevíte tóny kouře a kubánského rumu. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
818 Kč /1000 g 82 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 15. 5. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »